18 Ağustos 2009 Salı

Okey oyunu, Maynet okey oyunu, Mynet okey, Maynet oyun, Facebook okey oyunu

Okey oyunu özel günlerin ve kahvehanelerin vazgeçilmezidir. Kahvede 4 arkadaş toplanınca mutlak okey oynar. Okey oynamak da bir beceri işidir. Biraz da şans tabi. Okey artık 7'den 70'e herkesin oynadığı ve zevk aldığı bir oyun haline geldi.

İnternet aleminde yani sanal alemde de artık okey yüzbinlerce kişi tarafından oynanıyor. 4 arkadaş veya birbirini tanımayan bir sürü kişi okey oynuyor. Okeycilerin sanal alemdeki adresi Mynet olarak bilinir. Yani söyleniş olarak Maynet. Mynette binlerce kişi sabah akşam her dakika okey oynamaktadır. Maynet okey oyunu eğlenceli bir oyundur. Yani okey eğlenceli tabiki ama Mynet okey sistemi de gayet zevkli, hoş bir tasarıma sahiptir.

Maynette oyun oynarken yeni dostluklar da kurabilirsiniz. Tabiki herkes bu konuda ılıman olmayabilir, saygı duymak gerekiyor. Maynet okey oyununun yanı sıra bir çok okey sitesi de mevcuttur. Bunlardan bazıları üyelik ile bazıları da üyeliksiz olarak okey oynama imkanı sağlamaktadırlar. Üye olmadan çoğu sitede okey oynanmaz. Üyeliksiz olan okey oyunu robota karşı oynanıyor demektir. Böyle bir okey oyununun da zevkli olacağını zannetmiyorum.

Maynet okey oyununda hile yapmak mümkün değildir. Maynet okey benim ve babamın da bir zamanlar gece yarısına kadar okey oynadığım bir yerdir. Gayet seviyeli bir oyun sitesidir.

Maynet okey sitesinin yanı sora Aylak, Okeytek, Gamyun, Okey Odası gibi google arama motorunda okey kelimesinde öne çıkan siteler arasındadır. Hepsinde okey oynama fırsatım olmadı ama hepsi başarılı sistem kurmuşlar, sitelerini inceledim biraz. İnternette okey oynamak gayet zevkli olacaktır, okey severlere tavsiye edilir.
Maynetteki okey oyununun zevki bir başka tabiki bunu da belirtmeden geçmeyelim. Mynette sadece okey değil 101, kağıt oyunları gibi çeşitli oyunları da bulabilirsiniz. Fakat en güzeli ve en eğlencelisi tabiki okey oyunumuz. Sadece maynette değil yukarıda belirttiğim diğer okey sitelerinde de kağıt oyunları da mevcuttur.

Az kalsın facebook'u teğet geçiyordum. Facebook da son günlerde mynet okey'in yerini almaya başladı. En azından bizim ekipte.. Artık facebook'ta okey oynamaya başladık ve mynet okeye uğramaz olduk. Siz de bi deneyin ama mynet'i de unutmayın tabi. Geçen gece facebook'ta okey oynarken Maynet oyunlarından muhabbet açıldı. Kuzenim bilenkazanır oynuyormuş, bize onu söyleyince konu maynet okey'den açıldı. Uzun zamandır mynet'e girmediğimizi konuştuk.

Artık mynet mi facebook mu bilemem ama bence her iki sistem de tartışılmaksızın mükemmel hizmet vermekteler. Facebook okey oyunu da maynet okey oyunu kadar zevkli bunu kesinlikle belirtmek isterim. Nasıl mynet okey oyununda hile yapamıyorsak Facebook okey'de de hile yapmak mümkün değildir. Zaten nasıl hile yapabiliriz ki yerden taş mı çalacağız :) Belki yurdum insanı mynet okey veya facebook okey'de de hile yapmanın bir yolunu bulur ne dersiniz.. Türk milleti nede olsa.. :)

Okey oyununda özellikle facebook'ta oynadığım okey oyunlarında hasan abimin üzerine tanımam. Hasan abi yıllardır tanıdığım birisi ve gerçek hayatta da başarılarının olduğunu söyler. Eli takip ettiğini söyler. Gerçekten onun üzerine birisini tanımıyorum sanal alemde. Eğer kendine güvenip de ben herkesle oynarım diyen varsa buyursun maynette ya da facebookta okey oyununda beraber oynayalım. Sizi de tanıştırayım bakalım belki yenersiniz.. :)

Okey oyunları hakkında gerek mynet oyun gerekse facebook oyunları hakkında görüşlerimi bildirdim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder